Auto Servis PLUS
Auto servis PLUS
Vodovodska 177, 11 147 Beograd, tel. 2570 692, 2570 629

 

3D KOMPJUTERSKO CENTRIRANJE TRAPA

Centriranje (reglaža) trapa na vašem vozilu je neophodna kako zbog vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog vaših pneumatika. Podešavanjem trapa na fabricke mere se postiže stabilnost i racionalna potrošnja pneumatika kao i goriva.

Pojava istrošenosti gazeće površine pneumatika može da ukazuje na dotrajalost pneumatika, na neodgovarajući pritisak u pneumatiku, na neodgovarajuću geometriju točka, na loše centriranje trapa ili na neizbalansiranost točka. Svaka od ovih pojava zahteva hitno preduzimanje korektivnih mera radi obezbeđenja aktivne bezbednosti vozila.

3D kompjutersko centriranje trapa je baziran na geometrijskoj voznoj osi. Pomoću preglednih grafika operater upoređuje aktuelne i referentne vrednosti.

Aparat za centriranje trapa koristi savremeni integrisani video sistem kamera pomoću kojih pravi matematički model vozila, određuje položaj svakog točka u trodimenzionalnom prostoru i izračunava vrednosti trapa nezavisno u odnosu na osu rotacije.

3D kompjutersko centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvog rada na trapu kao sto je zamena opruga (koje uvek treba menjati u paru), amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana.

 

Design.rs © Auto Servis PLUS * 2006 - 2016